Snart i mål…hemma väntar nybakat bröd

Efter snabbfrukost och utcheckning gav vi oss iväg mot de 2 sista konserterna. Hyrbilen var fullpackad upp till taket och jag höll tummar och tår för att jag skulle slippa branta isiga backar. Tack och lov gick bilfärden bra och vi anlände till vår destination i god tid innan konsertens början.

Den första blev en hit.
De yngre barnen är trots allt den bästa publiken. De skrattade och klappade takten till det mesta, t o m Sitting Ducks. Den andra blev också en hit trots att de äldre barnen är lite mer svårflörtade. Men några av dem stod på rad utanför vår ”loge” för att kunna berätta hur fantastiska vi var. En av lärarna sa till och med att nu var de alla lite sugna på att börja spela blockflöjt.  

Direkt efter konserten packade vi ihop våra saker och styrde kosan mot flygplatsen. Vi anlände i sådan god tid att vi hann ta promenad ut på fältet.

Flyget Tromsø-Oslo var ca 30 minuter försenat. Detta resulterade i att Per och jag missade vår anslutande flight till Stockholm/Arlanda. Mot SAS-disken…bokade om biljett och fick matcheck på 50 NOK, som enligt Caroline nästan räcker till en läsk. 

3 timmars väntan, lite ”fönstershopping” och så äntligen på plats i flygplanet. Då kommer beskedet att Arlanda hade stängt ner hela flygplatsen på grund av snökaos. Det var det bara att samla ihop sitt handbagage och sina instrument och trängas med alla affärsmän och andra hysteriska människor som på liv och död skulle hamna först i kön till att boka om biljetter och få hotellrum. Per och jag tog det dock lugnt och väntade ut hela kön från en närliggande servering och när den värsta frustrationen lagt sig kunde jag inte längre hålla tillbaka en viss beundran över hur smidigt SAS skötte det hela. Automatisk ombokning av våra biljetter, hotelltransport, gratis mat, fantastisk personal både på flygplatsen och på hotellet. Kort och gott ett fantastiskt avslut på en fabulös turné. Nu är jag snart i mål…hemma väntar nybakat bröd.