YouHero och skapande skola möter kreativa barn på Malmaskolan i Uppsala

YouHero och skapande skola möter kreativa barn på Malmaskolan i Uppsala
15 barn i årskurs 4-6 har valt att arbeta med musik i detta, för Malmaskolan, helt oprövade och spännande koncept. I samarbete med Musik i Uppland, Skapande Skola och YouHero 
YouHero Kidshar de under tre dagar, utspridda under våren, arbetat med alla aspekter av vad som krävs för att sätta ihop en offentlig föreställning.

Barnens korta föreställning innehåller teater, film, musik och i den kulturminnesskyddade Slottsbiografen i Uppsala, kommer barnen att bjuda på en bloddrypande, vacker och humoristisk föreställning där alla intäkterna går till välgörenhet.
När är konserten?
Onsdagen den 25 maj kl 18.30 på Slottsbiografen
Vad är YouHero?
YouHero har genom stöd av RANK, Kulturrådet, Konstnärsnämnden, Helge Axon Johnson, Västmanlandsmusiken, Uruppförandeklubben, CY-Contempory, URUK-Ljungskile och Geiger utvecklat guitar hero gitarren till ett riktigt instrument. Under ett års tid har de programmerat, testat och framträtt med YouHerogitarren vid bland annat GAS-festivalen och Norbergsfestivalen. Palle Dahlstedt har även arbetat med YouHero som en del av sin forskning och han har bland annat fått Sveriges genom tidernas största forskningsanslag, som tilldelats konstnärlig forskning, för detta.
I en tid där ungdomar ibland möts av förnedring i TV-rutan, i uttagningar till diverse sångprogram, så vill YouHero balansera bilden och visa på den fantastiska process som sker när man skapar något nytt. Genom att framhäva barn och ungdomars värde och öka deras positiva upplevelser vid konstnärliga uttryck så vill vi bidra till fler kreativa personer som vågar uttrycka sig. YouHero – Det är du som är hjälten.
Youhero består av
Palle Dahlstedt – forskare och programmering
Tony Blomdahl – tekniker, tonsättare
Patrik Karlsson – musiker, pedagog, initiativtagare
Katarina Widell – musiker
Kontakt: Patrik Karlsson 0722 00 29 92
Länkar
Lite ljudexempel: 
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=0nlub95MMOI&w=614&h=370]
http://www.facebook.com/video/video.php?v=388608346506
Patriks blogg:
http://patriklute.wordpress.com/2010/10/21/the-youhero-dilemma/
En första inledande intervju från Mitt i Musiken, 2009: 
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1012&artikel=2862986
Göteborgs Universitet: 
http://www.gu.se/ViewPage.action?siteNodeId=100356&languageId=100000&contentId=-1&eventId=1770021168