Härnösand härnäst

Så var man tillbaka i turnébilen. Sundsvall 350. Den här gången i norrgående riktning med Härnösand som slutdestination. ”Jag har egentligen aldrig varit längre norrut än Stockholm” säger Blomdahl från framsätet. Vi avslutar vår YouHero-turné med workshop och konsert med elever från Kiörningskolan.

Molnen hänger tungt över träden, vi kör förbi en skruttig liten husvagn med ett vitt lakan fastspänt på ena långsidan med texten: Welcome back to Tierp.

Samtalsämnet i framsätet är just nu gager. För några veckor sedan cirkulerade det en text på facebook om ett brudpar som ville anlita ett 5-mannaband att spela på deras bröllop och tillhörande bröllopsfest. När det sedan börjades förhandla om gage tyckte brudparet att bandet var lite för dyra. Bandet svarade då: ”Ring upp en rörmokare och fråga vad denne skulle ta för 8 timmars jobb en lördag. Vad de än tar så spelar vi för hälften”.
Av nyfikenhet frågade Tony sin pappa, som länge drev rörmokarföretaget Blomdahls Rör, hur mycket det faktiskt skulle kosta. ”Låt se…1000 spänn per gubbe i timmen. 40.000. Sen tillkommer bilkostnader, milersättning, OB-tillägg och så moms på det. 65.000kr”. Sundsvall 225.

Nu gör vi ett snabbt besök på 4SOUND i Gävle för att inhandla kontaktmikrofoner inför morgondagens workshop. Vi får experthjälp av Olle Oljud.

0 thoughts on “Härnösand härnäst

  1. Åh, vad jag blir avis. Min historia härstammar från Sundsvall och mina tre år på Härnösands folkhögskola ger mig goda minnen som ger rysningar på armarna. Eller så var det den kyliga västkustvindpusten som drog förbi mitt ytterfönster i kalla Masthugget nyss…? Hur som helst önskar jag er en toppendag i mina hemtrakter och hälsa alla! / BoboDrone

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *