EMS jukeboxinstallation dag 1

Om 12 minuter invigs Nordic Music Days 2012 på Musikaliska och håller på fram till lördag 13 oktober. Under dessa dagar kommer konsertbesökarna även få njuta av elektronmusik från en jukebox. Tony Blomdahl och Patrik Karlsson och jag (cutcutcut HB) kommer, på uppdrag av EMS (Elektronmusikstudion), ställa ut en Jukebox fylld med musik av EMS-tonsättare. Musiken har vi graverat själva med vår tyska vinylgravör. Tonsättarna är: Hanna Hartman, Lise-Lott Norelius, Kim Hedås, Vinyl Terror and Horror, Daniel Karlsson, Paulina Sundin, Alexander Rishaug, Boa Pettersson, Christian Bock, Rune Magnusson och Tommi Keränen.

För endast en 5:a får man lyssna på hela två låtar.
”Va, måste man betala?!?”
-Ja, för musik är inte gratis och om det kostar pengar är chansen större att folk stannar kvar och lyssnar på låtarna de faktiskt betalat för. Risken med en installation är annars att den försvinner bort bland mingel och livekonserter.

Så imorse styrde vi kosan mot Musikaliska för att vara ”spelfärdiga” kl. 10.00. Tony och Patrik åkte till EMS, som varit så snälla och låtit oss förvara jukeboxen där sedan vi transporterade upp den från Småland för någon vecka sedan, de åkte vidare till Nybrokajen 13 och lastade in jukeboxen via hissen till Nybrokajen 11 aka Musikaliska, lade ut den nyinköpta mattan från IKEA, rullade upp EMS-roll-up:en, placerade ut EMS-flyers och pang! Färdig att börja stoppa 5:or i.  Själv lämnade jag unge på dagis och anslöt mina cutcutcut-kollegor lagom till lunch. Nedan ser ni resultatet. Fint va?

Ett litet problem dock…Vi fick inte föra väsen förrän kl. 15.00 för att konferensgästerna i Clara Schumannsalen (f.d. Oscar II) inte skulle störas…
Men…elektronmusik som är så soft och tystlåten…;)

Vi fick istället stå och prata med trevlig personal från både Musikaliska och NMD. Jag passade på att fotografera och dokumentera, Tony och jag slängde i oss varsin kopp kaffe sedan hoppade vi alla tre på 76:an och åkte till Frihamnen för att kolla in objekt inför kommande Tony-Patrik-Katarina-projekt, nämligen Jukeboxoperan, som bland annat fått bidrag från RANK i ett så kallat AIM-projekt. Håll utkik på vår hemsida runt februari-mars-april, för då drar vi på turné tillsammans med house of S.M.O.K och Tommi Hildén.

Här är schemat för den som vill komma och lyssna på EMS jukeboxinstallation:
onsdag 10 oktober (idag) Musikaliska
torsdag 11 oktober Stadsmuséet från kl. 11.00
fredag 12 oktober Musikaliska igen
lördag 13 oktober Moderna muséet från kl. 11.00