Appropå att spela bas

Woodpeckers på Palladium
Caroline Eidsten Dahl, Katarina Widell, Pernille Petersen, Kate Hearne
Foto: Mattias Rodrick

Varvar ner på hotellrummet efter en superkonsert med Woodpeckers i Palladiums ”Guldfoajén”. Det var fler i publiken än på scenen. Wohooo!

Kvällens uruppförande: Awkward dances 1″ av Fredrik Österling för fyra basblockflöjter. Med endast 2 veckor på nacken tycker jag att vi klarade av stycket ganska bra. Som en dans faktiskt…eller snarare en ”awkward” dans. Vi hade dock smygpremiär i går kväll på både Harry’s och Paddy’s. Ser fram emot Awkward dances 2. För det kommer väl en uppföljare?

Programmet i övrigt bestod av låtar från vår barnföreställning. T ex Meijerings Sittning Ducks, Bach, Bunnskog och Gaathaug. Vi varvade med lite Händel, Barsanti och Vecchi. Jag fick även tillfälle att framföra Patrik Karlssons ”Ciaccona” för solobasblockflöjt och ringmodulator (för 7:e gången). I de sista takterna öste jag så mycket så att mikrofonen lossnade.

Appropå att spela bas…(blockflöjtsnördvarning)
• Ifall du väljer att spela lågstämd bas sittande, utan förlängningsrör, använd långbyxor, inte kort klänning.
• Om du ändå väljer att spela lågstämd bas sittande, utan förlängningsrör i kort klänning och du måste stå upp under nästa stycke, använd inte för stora stay ups.
• Om du ändå väljer att spela lågstämd bas sittande, utan förlängningsrör i kort klänning med förstora stay ups och du måste stå upp i nästa stycke, låtsas då som om du glömt något back stage och gå ut för att rätta till eventuella nedgångar…

Bilden nedan visar hur man egentligen borde vara klädd när man spelar bas sittande, utan förlängningsrör och då man dessutom måste ha ena foten på en ringmodulator.

CiacconaURUK_2
Jag spelar Patrik Karlssons ”Ciaccona”
Foto: Carlo Langfos