Sommaren gick fort. Hösten försvann. Vintern kom för att stanna för evigt.

Sommaren gick fort som vanligt. Jag spelade de fem sista konserterna för säsongen. Maken nytt jobb i september, tillökning i oktober, flytt i november.

Här är några bilder från sommarens konserter. Lunchkonsert på Stockholm Early Music Festival tillsammans med Mime Yamahiro Brinkmann och Vassilis Bolonassos och EN.D.E-spelningar vid Saxå Kammarmusikfestival, Vadstena-Akademien, Hälleforsnäs bruksherrgård och Hörnebo skiffergruva.

Hösten kom. Dottern föddes. Tiden stannade men livet rusade på. Vi bytte mörker och kyla mot ännu mer mörker och kyla 1039 km norrut. Kör man lika långt söderut kommer man till Friesack, Tyskland.

Vintern…mörkret…kylan. Maken körde upp flyttlasset i mitten av november. Jag och barnen flög upp en vecka senare. Snön hade redan kommit, men den riktiga kylan kom efter ytterligare två veckor. En morgon visade termometern minus 30 grader! Ut och testa nya vinterkläderna. Fungerade finfint. Aldrig mer frysa. Tack och lov blev det varmare dagen efter. Sedan dess har temperaturen hållit sig kring minus 12 och uppåt. Extremt milt väder för årstiden säger de. Men snart smäller det igen och då är vi beredda.