Febrig festkonsert på Glafsfjordens musikfestival

Jag hade sett fram emot den här konserten sedan i november förra året. Så vaknade jag samma dag med hög feber och ont i kroppen. Men lite feber har inte hindrat mig förr. Jag laddade med ipren och en stor flaska vatten och körde till Musikhögskolan Ingesund utanför Arvika.

Jag fick dela scen med ett gäng fantastiska musiker den yngsta, blott 15 år gammal och megabegåvad. Och bara de jag spelade Siciliano av Sammartini med liksom… En stråkkvartet ihopsatt för just Sammartini; Bernt Lysell, Aliisa Neige Barrière, Jon Dahlkvist och Frida Tharaldsen Skaftun. Jag spelade även tre solostycken: Del 1 ur Meditation av Hirose, Barsantis Dumbarton’s drums och Coxetown. Konserten streamades live på festivalens youtubekanal.

image

image

image

 
Jag överlevde…puh. Åsså fick jag hänga lite med min underbara lärare från folkistiden, Anna Wallin. Ett kärt återseende.