Simultankapacitet

För några dagar sedan satt jag och min EN.D.E-kollega Patrik Karlsson och repade ett nyskrivet stycke av svenska tonsättaren Malin Bång. Stycket heter Photon Glades och är skrivet för tenorblockflöjt, ärkeluta och diverse prylar; ficklampor, sked, kedja, metallbunke och sliderör. Under repets gång kom jag till insikt i hur pass bra min simultankapacitet verkligen är. Jag trodde jag var ganska vass på området men upptäckte snart att lägga ner och rikta en ficklampa på samma gång som jag ska spela flöjt och rassla med en kedja i en metallbunke med rätt rytmer och dynamik och samtidigt ha koll på vad ärkelutan håller på med inte är det enklaste…men dä ä ba’ å öv’… Ser fram emot uruppförandet i Gävle den 24 februari.

De senaste dagarna har jag och Woodpeckers arbetat i Oslo inför turnén i Tromsø. Vår producent Hallgeir Frydenlund har bjudit in koreografen och dansaren Tharan Revfem. En tjej med otrolig energi och fantastisk iaktagelseförmåga. Hon läser skickligt av våra personligheter och använder det i sin regi. Även här har jag stött på tillfällen då tekniken får sig en omgång på grund av moment eller olika karaktärer som hon ger oss. Bachfuga, utantill, springa runt, behålla karaktär, synka med kollegorna utan ögonkontakt. A piece of cake…

Fortsättning följer…