Tromsøturné med Woodpeckers

Utsikt från hotellrummet

Jag förstår varför folk vill bo här uppe. Det är så vackert. Våra hotellrum vetter mot hamnen och vi ser båtmasterna vaja med vågorna. Härom kvällen såg vi Hurtigruten kasta loss och nu väntar vi bara på norrsken. Frukostbuffén på hotellet är en dröm och alla människor är trevliga och tillmötesgående.

Turnébilen är en sprillans ny Volkswagen passat, disel, gått 13 km. Kanske inte optimal motor för Troms fylkes branta backar….men den funkar. En läskig grej med Tromsø är rondeller i tunnlar. Jag är så van vid tunnlarna i Stockholm där jag bara behöver oroa mig för avfarter och påfarter, men här måste jag helt plötsligt veja för fordon från höger och vänster. Tur att maxhastigheten här i Tromsø verkar ligga på 70km/h.

”Allt tar mycket längre tid i Norge” (P. Karlsson)
Så sant så sant. När det enligt vägbeskrivningen borde ta 14-15 minuter tar det i själva verket upp till 40 minuter. Särskilt som GPS:en ibland tycker att vi borde ta en genväg via gång- och cykelbanor…eller köra upp för backar som helt enkelt är för igensnöade och för branta. Jag kör bilen och resten av kvartetten läser karta, dvs kollar iphone och går på känn då vi inte alltid litar på kvinnan i den svarta lilla boxen. Hittills har det funkat strålande!

Caroline, Kate, Per, Katarina
Vi har just avverkat 7 av 28 konserter och nu väntar helg i Tromsø. Vårt program är optimalt för 5-7-åringar men idag upptäckte vi att de äldre barnen upp till 12 år också gillar det även fast de inte alltid vågar visa det. Igår skrev vi autografer och idag klappade de takten som på en rockkonsert.