YouHero på turné i Sverige

Från pressrelease:

I en tid där ungdomar ibland möts av förnedring i TV-rutan, i uttagningar till diverse sångprogram, så vill YouHero balansera bilden och visa på den fantastiska process som sker när man skapar något nytt. Genom att framhäva barn och ungdomars värde och öka deras positiva upplevelser vid konstnärliga uttryck så vill vi bidra till fler kreativa personer som vågar uttrycka sig.

YouHero – Det är du som är hjälten!

Vad är YouHero?
YouHero har genom stöd av RANK, Kulturrådet, Konstnärsnämnden, Scenkonstbolaget Musik, Helge Axon Johnson, Västmanlandsmusiken, Uruppförandeklubben, CY-Contempory, URUK-Ljungskile, Geiger, föreningen NYMUS och Scenkonstbolaget Musik utvecklat Guitar Hero gitarren till ett riktigt instrument.

Under några års tid har vi programmerat, testat och framträtt med YouHero-gitarren vid bland annat GAS-festivalen och Norbergsfestivalen. Palle Dahlstedt har även arbetat med YouHero som en del av sin forskning och han har bland annat fått Sveriges genom tidernas största forskningsanslag, som tilldelats konstnärlig forskning, för detta.

Vad händer?
YouHero kommer att turnera i Sverige med start i Kungälv 22 september. Där gör man en workshop tillsammans med ungdomar från kommunen på Mimers hus för att senare under dagen göra en konsert i samma lokaler. Därefter fortsätter turnén till Västerås, Gävle för att sedan avsluta i Härnösand 11 oktober.

Turnélista:
Tor 22 sept kl 10.00 Workshop Mimers Hus, Kungälv
Tor 22 sept kl 17.00 Konsert Mimers Hus, Kungälv
Tis 27 sept kl 10.00 Workshop Culturen Box 2, Västerås
Tis 27 sept kl 19.00 Konsert Culturen Box 2, Västerås
Tor 29 sept kl  Workshop Spegeln, Gävle
Tor 29 sept kl 19.00 Konsert Spegeln, Gävle
Tis 11 okt kl 10.00 Workshop  , Härnösand
Tis 11 okt kl 19.00 Konsert , Härnösand

Youhero består av
Palle Dahlstedt – forskare och programmering
Tony Blomdahl – tekniker, tonsättare
Patrik Karlsson – musiker, pedagog, initiativtagare
Katarina Widell – musiker

Länkar

Video
En första inledande intervju från Mitt i Musiken, 2009
Göteborgs Universitet
Patriks blogg

Kontakt:

Patrik Karlsson
info@patrikkarlsson.se
Tlf: 0722 00 29 92

Magnus Ek, Scenkonstbolaget Musik
magnus.ek@scenkonstbolaget.se
Tlf: 060 18 03 93