Sommaren gick fort och nu börjar allvaret

Sommaren gick fort och nu börjar allvaret. Jag inleder konsertsäsongen tillsammans med min nu treåriga ensemble Duo EN.D.E. 17-18 september gör vi en miniturné i Norrland. Nordanå, Skellefteå 17 september kl. 14.00 och Norrlandsoperan i Umeå 18 september kl. 15.00. Med oss på resan har vi tonsättaren och musikern Victor Lisinski. Vi kommer bland annat att framföra hans stycke Conclusions i en variant för blockflöjt och ärkeluta. Tidigare i år medverkade EN.D.E på Victors Examenskonsert där vi i vår nystartade ensemble Tonmakeriet framförde Conclusions tillsammans med Stina Hellberg, harpa, Ville Bromander, kontrabas och Shuji Ono på slagverk.

Förutom Conclusions av Victor Lisinski kommer vi bjuda på gamla godingar som Duello av Martin Q, sonater av Anna Bon och nyare stycken som Photon Glades av Malin Bång och Pat and Cat into the woods av Anna Eriksson.

Veckan efter Norrland åker vi till Göteborg och gästar föreningen Levande Musik. I House of win-win gör vi en konsert tillsammans med Galleri 54 där film varvas med ny musik. Denna konsert äger alltså rum i House of Win-Win i Göteborg den 21 september kl. 19.00.

Dagen efter startar YouHero-turnén. Läs mer om den i senaste blogginlägget YouHero på turné i Sverige. Turnén sträcker sig från 22 september till 11 oktober med lite luft emellan.

Den 22 oktober spelar jag musik av Göteborgstonsättaren Fredrik Hagstedt och tillsammans med Fredrik själv, Ida Lod och Emil Roijer spelar vi i Västerås Konserthus lördagen den 22 oktober kl. 15.00.

Dagen då sommartiden slutar gör jag en favorit i repris i Alla Helgona kyrkan i Nyköping. Bachkantaten Actus Tragicus är huvudnumret i denna konsert där Bengt Fridén leder en kör med solister samt instrumentalister med tidstrogna instument. Min kollega Per Gross på blockflöjt, gambisterna Olof Larsson och Magdalena Mårdig samt Magnus Malmros på violone. Alla Helgona Kyrka, Nyköping den 30 oktober kl. 18.00. Och glöm nu inte bort att du kan sova en extra timme den dagen.

Helgen efter åker jag till Porto med Woodpeckers Recorder Quartet och spelar Vivaldi och Bach under REMA Showcase 2011. Porto den 5 november kl. 17.00 .

Sista helgen i november bjuder URUK konserten ”I did not have sex with that woman”. I denna porträttkonsert med musik av Richard Belcastro från USA kommer vi att få möta politiska snedsteg och dubbelmoral, i bland annat sångcykeln I did not have sex with that woman, baserad på hetstal som politker höll mot Bill Clinton varvat med deras tal där de ber om ursäkt för sina egna sexuella snedsteg. Men det blir även mer sedlig musik för blockflöjt, ärkeluta och barockviolin samt fullt drag med fyra saxofoner.
Katarina Widell, Ann Wallström, Patrik Karlsson, Mårten Falk, Ingrid Falk och Stockholms Saxofonkvartett. Lördag 26 november kl. 15.00 i Västerås Konserthus.

Konsertkalendarium hittar du på min hemsida katarinawidell.com