Tog en paus vid Stenfors Gård

Det är vackert i Norrland. Solen ligger lågt längs E4:an och ur högtalarna strömmar musik av Mark Kozelek. Skellefteåpubliken har just fått uppleva unga svenska tonsättare, den yngsta 24 och den äldsta 48. Martin Q Larsson, Ida Lundén, Anna Eriksson och Victor Lisinski för att nämna några. Förutom de svenska tonsättarna spelade vi italienarna Anna Bon och Benedetto Marcello och min EN.D.E-kollega Patrik Karlsson höll som vanligt låda och charmade publiken med sina sträng- och stämningshistorier.

Konserten är nu över och jag sitter i bilen med Patrik och en av tonsättarna, Victor Lisinski. Vi spelade hans stycke ”Conclusions” och jag tror att han lyckades höra lite av sitt stycke mellan bebisskrik och blöjbyten. Han är nämligen anlitad som vår tour assistant/barnvakt/tonsättare/resesällskap.

Vi tog en matpaus och stannade vid Stenfors Gård i Ånäset mellan Skellefteå och Umeå. Restaurangägaren förklarade obekyrmrat med sin tyska brytning hur säsongen just tagit slut och att de 300-400 drop in-gäster som dagligen gästade gården under sommaren drastskt minskat ner till 30-40st.

Mark Kozelek har bytts ut mot Roger Waters och det är bara 20 min kvar till hotellet. Björkarna är gula men gräset är fortfarande grönt. Ja, det är bra vackert i Norrland.