NO!

Lilla Norrlandsturnén avklarad. Utan Victor hade det aldrig gått.

NO!s Lennart Strömbäck hälsade igår välkommen i NorrlandsOperans Black Box där ett 50-tal människor trotsat det fina vädret och fick liksom lördagens Skellefteåpublik bekanta sig med våra kära svenska tonsättarkompisar. Sundsvall 260…söderut. I publiken satt tre personer som vi stiftade bekantskap med redan i april då vi höll en workshop för Musikskolans gitarr- och blockflöjtselever. Monalisa Fågelbrant, Annika Walldén och Agneta Högstadius. Trevligt återseende. Bergtäkt Vändplats 500 m. Ytterligare ett bekant ansikte var Tonmakerietkollegan och basisten Ville Bromander som kvällen innan spelade soul på Folkets Hus. Sundsvall 232.

Under konserten i Skellefteå råkade en av Patriks strängar halka ur sin skåra mitt i Anna Bons Presto och jag fick ett litet ofrivilligt a capellasolo, men i går satt strängen som en smäck och katt och råttaracet i finalen infann sig åter och blev höjdpunkten på konserten enligt Västerbottens-Kurirens recensent Jan Westerlund. Sundsvall 220.

Trötta och nöjda med rosor och Västerbottenostar vänder vi turnébilen söderut mot Stockholm där vi knappt hinner hem och vända innan konserter och workshops i Göteborg, Kungälv, Västerås, Gävle och Härnösand väntar. Sundsvall 195.