Kvoterade in en död man

EN.D.E spelade på Sound of Stockholm idag. För andra året i rad går Stockholmsföreningarna för nutida konstmusik ihop och arrangerar konserter under festivalen Sound of Stockholm med initiativtagarna Peter Lindroth och Henrik Strindberg från Samtid Musik i spetsen.

Trots denna fantastiska oktoberdag hade ett 30-tal människor letat sig till Hörsalen i Kulturhuset och fick ett litet smakprov på hur Stockholm kan låta.

Ljud- och ljustekniker var på plats när vi anlände och kaffebryggaren stod och puttrade i logen. Kunde inte varit bättre.

Med tonsättare så som Ida Lundén, Malin Bång och Tebogo Monnakgotla på låtlistan insåg vi att vårt program mestadels bestod av levande kvinnliga tonsättare varpå vi kände att det var på sin plats att använda oss av så kallad kvotering. Så vi kvoterade in en död manlig tonsättare och framförde en chaconne av Benedetto Marcello. Allt för att stödja den framtida minoriteten…

20111021-164347.jpg