”Fastest recorder players in the world”

Äntligen kan jag pusta ut efter en lång och intensiv dag som mest gick ut på att försöka hitta rätt bland korridorer och hissar i Casa da Música. Hissarna var ett kapitel för sig. Plötsligt gick det bara att trycka på 3, 4, 6 och 7. Så när vi skulle genrepa på våning 5 fick vi problem. Vi tryckte och tryckte men det lyste aldrig rött. Slutligen åkte vi upp till 7:an och hittade nödtrappan ner till 5:an.

Bach gick i rasande tempo idag. En italiensk festivaldirektör kom fram efteråt och sa ”You’re the fastest recorder players in the world”. Ja, det kanske gick lite väl snabbt. Men kul hade vi.

Totalt framträdde 8 ensembler från Frankrike, Spanien, Kroatien, Portugal, Italien, Belgien, Storbritannien och Sverige/Skandinavien. I en av ensemblerna, Ensemble Meridiana (UK) fanns fler nordmän representerade. Collegiumkollegan Tore Eketorp på gamba och Christian Kjos på cembalo. Under deras framträdande tillsammans med två rörbladstjejer från Fribourg och London rev de av Händels C-dursonat för viola da gamba och obligat cembalo så att jag fick lust att hoppa upp från stolen och svänga mina numera relativt bleka ben.

forts följer…