”I did not have sex with that woman” Politiska snedsteg i Västerås Konserthus

På lördag är det dags för årets sista URUK-konsert. Våra vänner från Philadelphia anländer imorgon bitti och jag har just skickat iväg ett pressmeddelande och lagt upp URUKs nya hemsida. Nu väntar promenad och förhoppningsvis lite övningstid.

Läs hela pressmeddelandet:

Politiska snedsteg och rockreferenser samsas med tidig musik på denna konsert med Västmanlandsmusikerna Katarina Widell, blockflöjt och Ann Wallström, barockviolin. Med sig har de Uruppförandeklubbens grundare Patrik Karlsson på ärkeluta och elgitarr samt gitarristen Mårten Falk, sopranen Ingrid Falk och Stockholms Saxofonkvartett. På lördag spelar de i Västerås Konserthus.

De bjuder på nutida musik av den amerikanska tonsättaren Richard Belcastro, som flygs hit från Philadelphia för att närvara. Belcastros musik har referenser till dubbelmoralen som ibland finns i politiken, där politiker fördömer andra politikers snedsteg för att sedan själva bli påkomna. Sopranen sjunger om Bill Clintons sexskandal i Lewinskyaffären och hur hans motståndare fördömer honom och kräver hans avgång. Ett par veckor senare står de själva och ber om ursäkt för sina egna snedsteg som media nu uppmärksammat. Det blir även musik inspirerad av The Ramones och andra rockband.

Utöver Belcastros musik så bjuds det även på musik av Benedetto Marcello och Henry Purcell på tidstrogna instrument. En underhållande eftermiddag med några av Sveriges främste kammarmusiker.

Lördagen den 26 November 2011 kl 15.00 i Västerås Konserthus, Lilla Salen.
Arr. Uruppförandeklubben med stöd av Västmanlandsmusiken
Fri entré

För mer information:
info@patrikkarlsson.se
www.uruk.se