Belcastro d’America

20111126-231247.jpg

I en halvfull Lilla sal fick Västeråsarna tidigare idag träffa den amerikanska tonsättaren Richard Belcastro när URUK säsongsavslutade med ytterligare 4 uruppföranden på programmet. För musiken stod Belcastro och för framträdandena stod EN.D.E, Ann Wallström, Ingrid Falk, Mårten Falk och Stockholms Saxofonkvartett.

URUKs grundare Patrik Karlsson höll låda och såg till att publiken hade det bra. Trots det (och han gör det förbaskat bra) var det en äldre kvinna som gick i halvlek då hon inte tyckte sig höra någon musik. För er info vill jag då berätta att denna 60 minuterskonsert inte innehöll en enda ”nutida effekt” utan endast noterad melodisk musik med inslag av Bowie, The Ramones och Indiska ragor. Vi bjöd till och med på två barockstycken av Purcell och Marcello.

För er som missade denna fantastiska konsert: Kom till Saxarnas studio på Tulegatan 53 på tisdag kl. 19.00. Då spelar vi delar av konserten igen.