På spåret

Ovan känsla att sitta på ett tåg utan varken blockflöjter, luta, barnvagn eller bebis och Patrik behöver inte hålla ögonen på vägen. Efter 5 minuter innan tåget ens börjat rulla har han skummat igenom Kupé och utbrister ”Färdig!”…några sekunder senare: ”Tråkigt…” Passerade just Dingtuna.

Med destination Göteborg beger vi oss nu via Katrineholm mot årets fjärde och sista Geigerfestival. Det blir även säsongsavslutning för YouHeroprojektet som ju under hösten härjat runt i landet med workshops och konserter.

Ikväll dammar vi av plastgitarrerna för en konsert på Cinnober i Masthugget i Göteborg. Det blir godbitar av Martin Q, Tony Blomdahl och Palle Dahlstedt men även 3 uruppföranden: Acid av Lars Bröndum, Preludium och Heroes av Lisa Ullén. Dessa uruppföranden och hela denna konsert är sponsrad av Konstnärsnämnden. ”YouHero – Det nya kammarmusikinstrumentet”. Kvicksund nästa…vilket får mig att börja tänka på tonårstiden i Västerås. Sommarklubba på Pluto, svinga klubban på Hälla golf (mest för att försöka impa på någon kompis kompis), kvällsdopp i Gropen och ett evigt motvindscyklande till kompisarna i Hökåsen. Jösses, det är ju mer än hälften-av-mitt-liv-sedan. Tre och en halv timme kvar tills vi anländer i Götet. Jag tror jag ska läsa lite Kupé jag också.

20111211-100338.jpg