Invigning av den historiska marknaden i Jokkmokk

Nästa vecka hålls Jokkmokks marknad för 409:e gången…409:e gången! Det var Karl IX som initierade den första marknaden alldeles i början av 1600-talet. 18,5 svenska regenter senare invigs 2014 års upplaga (i skrivande stund) om 6 dagar 5 timmar och 7 minuter.

Redan nu på söndag 2 februari invigs den historiska marknaden och då får jag vara med. Jag kommer att spela gamla godingar som till exempel In Pro, Fantasia en Echo och Recercada Segunda av Ortiz.
flöjterKvällen inleds med en gudstjänst i Gamla Kyrkan kl. 16.00 följd av ett fackeltåg som går till Historiska Marknadsområdet.

Det sägs vara kallt inne i Jokkmokks hembygdsgård där jag ska spela. Jag hoppas på många i publiken som andas plusgrader. Men som arrangören sa till mig i telefon. ”Det är ju i alla fall inte utomhus”.
Förra året var det -40 utomhus…

Söndag 2 februari Marknadsplatsen, hembygdsområdet
17.30-20.00. Fri entré. Fikaförsäljning

Mer info
Ännu mer info