”Då gör man bara det man måste enligt lagen och väntar på döden”

Nu tänker jag skryta…men inte om mig själv utan om att min man är så fruktansvärt cool. Visst, han kan vara lite kaxig, smärtande ärlig och smått sarkastisk ibland, men så dyker det upp tillfällen då hans personlighet kommer väl till hands.

Hans jobbtelefon ringde tidigt i morse och strax därefter sprang han iväg till kontoret. ”Måste sticka nu” ropade han från dörren och lämnade mig ensam hemma med nystukad fot och morgonpigga barn. Vid lunchtid fick jag ett mail med följande subject: ”radiogrejen”. Det var P4 Morgon som hade ringt och bett om att få en kort intervju angående Jokkmokks kommuns satsningar på en ny kulturskola. Lyssna på intervjun.

Jag lyssnade på intervjun och medan jag hackade lök och skar upp jokkmokkskorv spetsade jag öronen för att försöka höra genom bebisjoller och sonen som ropade ”Hej pappa!” till mobilen.

Maken lät rosslig på rösten. Det hördes att han just pulsat genom snö i minus 31 grader. Så kommer tiotusenkronorsfrågan: Varför är det viktigt att satsa på en kulturskola? Hans svar: ”Allting beror på hur man känner. Egentligen behöver man inte asfalt på vägarna man kan ju faktiskt köra på grusvägar. Vi behöver egentligen inte radio på ett sätt. Man skulle ju kunna ha en massa folk som spred skvaller.” Jag skrattade högt varpå sonen tittade på mig med sned blick. ”Ingen fara hjärtat, det är bara pappa som pratar i radio” sade jag och skivade upp den rökta jokkmokkskorven till små tärningar.

”Man kan mäta ett samhälles självförtroende genom sina satsningar på kultur”

I Kulturskolans nyhetsbrev från oktober 2013 ställdes samma fråga (Varför ska kommunen ha en kulturskola?) och då svarade han såhär: ”Man kan mäta ett samhälles självförtroende genom sina satsningar på kultur. Om man upplever att Jokkmokks kommun inte är värd att satsa på och snart går under så finns det inte heller någon mening med att satsa på kultur. Då gör man bara det man måste enligt lagen och väntar på döden. Men jag utgår från och känner att eftersom denna tjänsten tillkom så tycker man om kommunen och verkligen vill att det ska vara bra att bo och besöka Jokkmokk och att självförtroendet finns. Plus, barn och ungdomar vill ju ha detta så varför inte bara göra det bästa för dem”. Läs hela nyhetsbrevet här. Han gör ett bra jobb tycker jag allt, min kaxiga och coola man.
LoggaJokkmokkskulturskola