Ambulansturer, valar, insnöade på Husøy och en guldtoalett in the middle of nowhere

Det är alltid spännande att turnera i Norge. Särskilt i Nordnorge. Särskilt med Woodpeckers blockflöjtskvartett och de fantastiska kollegorna Caroline Eidsten Dahl, Kate Hearne och Pernille Petersen. Alla_MG_5865_liten

Lagom till Lucia kom jag och familjen hem från en tre veckor lång turné i Troms fylke (i Rikskonserternes regi).  Turnéstugorna var till skillnad från första Tromsøturnén 2011 (fyra blockflöjtister) och Stavangerturnén 2012 (fyra blockflöjtister, 1 bebis och en make) mer välfyllda med fyra blockflöjtister, en tremånaders, en ettåring, en treåring, två barnvakter och en gravidmage i vecka 36. Tur att jag, ettåringen, treåringen och ena barnvakten reste med egen fullpackad bil då resten av sällskapet bidrog med hela 6 resväskor, en cello, en barnvagn, en babysitter och två lådor med fyra tunga notställ och sex gula fluffiga kuddar. Turnébussen, en VW Caravelle, gick på diesel och var blå med stora Hertzloggor. Vindrutetorkaren till bakrutan var trasig. Vägarna var hala, smala och branta.Turnebilen_MG_5873_litenFörsta veckan, inga konstigheter. Bara en blindtarmsinflammation som resulterade i en ambulanstur till Tromsø för blockflöjtisten med tremånadersbebisen. Läkarna erbjöd sig att avlägsna bihanget varpå blockflöjtisten med tremånadersbebisen och en anslutande turné i Amsterdam efter avslutad norgeturné sa; I think I’ll wait och hoppade på nattbussen tillbaka till Bardufoss. Kvartetten från dag 1 blev trio dag 2 men återigen kvartett dag 3 till dag 21.Woodp_fotterAndra veckan, inga konstigheter. Bara vacker natur.Djävulstand_MG_5964_liten

Tredje veckan, inga konstigheter. Bara timlånga körningar från basstationen i Finnsnes till skolor på ön Senja. Svindlande serpentinvägar, polarnatt, snökaos, en fastkörd plogbil, skytteltrafik av fyra blockflöjtister, en tremånaders, en irländsk barnvakt, fyra notställ och fyra gula fluffiga kuddar mellan turnébussen (parkerad i krönet på lagom avstånd till den strandade plogbilen) och Husøy barneskole. Konsert avklarad. Skytteltrafik tillbaka. Vägen avstängd. Tillbaka till skolan. Kaffe- och matpakkehäng i personalrummet. Åsså två valar, två sälar och en svindyr guldtoalett in the middle of nowhere.

Ja, det är spännande att turnera med Woodpeckers. Jag längtar redan till Cork 2015 och Köpenhamn 2016.