Vårens, kanske rentav ÅRETS största uruppförandekalas

logo_kompfest

12 beställningsverk, TOLV beställningsverk uruppförs på en och samma festival. Inspirerat av Londonfestivalerna ”New Music 20×12″ och New Music Biennal” arrangeras nu Kompfest, vårens största uruppförandekalas och jag får vara med. Du också, om du vill.

Visst, det kommer bli sådan där nyskriven musik. Det kommer bli intellektuellt. Det kommer bli en smula pretentiöst. Men det kommer också bli rykande färskt, det kommer bli fest och det kommer bli något som större delen av Sveriges befolkning INTE tror att de ”förstår sig på” men kanske tycker är ”intressant”. Men du kommer förstå, eller hur? Och det är väl förresten inget fel med intellektuellt och pretentiöst. Jag tycker det är lite underbart att få nörda in mig i något smalt, likt undergroundverksamhet, som troligen inte många här hemma på min gata i stan tidigare upplevt.

Så kom dit vetja.

Vem vet, du kanske får träffa tonsättare som skriver sån här cool musik eller vackra stråkkvartetter som den här. Och du kommer garanterat få höra mig, Robert Ek och Johanna Persson uruppföra musik av Björn Sikström, Lisa Stenberg och Johan Ramström.

KOMPFEST arrangeras av RANK i samarbete med Musik i Syd, med tacksamt stöd av Musikverket, Kulturrådet, Musikalliansen, FST, STIM och Barbro Osher Pro Suecia Foundation.

RANK