E4:an är mitt andra hem

Så är jag tillbaka på E4:an en tidig lördagsmorgon i oktober. Dimman ligger tjockt på åkrarna och morgonens 7elevenkopp sjunker effektivt in i systemet. Vid ratten sitter gambisten Olof Larsson och vid hans sida min kära vän och blockflöjtskollega Per Gross. Vi är på väg för att repa inför helgens Bachgig i Alla Helgona Kyrka i Nyköping. Statens Järnvägar erbjuder ett påvert utbud av avgångar denna morgon varpå vi tränger ihop oss med gamba och blockflöjter i Larssons lilla Toyota medan Malmros och violonen fick spendera natten på plats. Dimman når nu trädtopparna och solen skymtar bakom flygplansspår och moln. Tidig morgon med tidig musik. Actus tragicus och kontrapunktus. Jag ser fram emot morgondagens konsert. Kom och lyssna vetja men kom ihåg att vrida tillbaka klockan så du inte kommer för tidigt 🙂
Alla Helgona Kyrka, Nyköping. 18.00

20111029-220224.jpg
Paus i församlingsgården med Per