Portugal med Woodpeckers

20111104-082101.jpg
Kaffemuggen är fulltankad. 83 min till avgång. Vid bordet intill mig sitter ett gäng gymnasister och pratar om estrar, renässansen och simkort. Jag inser att det är ca 15 år sedan jag läste om estrar och känner mig plötsligt lite gammal. 78 min till avgång. Nu försöker de minnas vem som står bakom romanen Candide. Swift, nej…Voltair…Äh vi googlar. Internet är fantastiskt, iphones likaså.
Denna helg spelar jag med min kvartett Woodpeckers. Vi har blivit inbjudna att spela i Casa da Música i Porto under REMA Showcase 2011. Jag har visserligen aldrig varit i Portugal men det jag ser fram emot mest är att träffa de andra i kvartetten. Sist vi sågs lyste solen och termometern visade 25+. Nu är det dimmigt och termometern visar vantar. Ännu en flygresa stundar och jag tvingas lämna lilla familjen ensam hemma i hela 2 dygn. 61 min till avgång. Jag tror jag tar en promenad innan jag bänkar mig i flygstolen.