Tidig musik i viloläge

Pernille Petersen, Katarina Widell, Per Gross, Kate Hearne

Just hemkommen från Musikaliska där jag med min kvartett spelat 2 konserter inför en ”sovande” publik. Den stora visaren har passerat tolv och familjen snarkar ljudligt i rummet intill. Då passar jag på att knappa på datorn.

Stockholm Early Music Festival har under säsongen presenterat en liggkonsertserie, ”Early Late Night Concert”, där publiken erbjuds att ligga ner på golvet och lyssna på tidig musik. Ett hållbart koncept som borde få livstid. Som musiker är det väldigt avkopplande att spela inför en liggande publik. Musiken hamnar i centrum och musikern får ta ett steg tillbaka. En ganska skön brytning från dagens ”artisterihysteri”.

Den lilla visare närmar sig ett och jag borde få lite sömn innan sonen vaknar.